Willem Tell Brummen is een oude vereniging die van oorsprong was gericht op het schieten met groot kaliber geweer op grote afstanden. In de loop der jaren hebben schutters andere wensen gekregen ten aanzien van het beoefenen van de schietsport. De vereniging had de mogelijkheid en de ruimte om aan deze wensen tegemoet te komen. Dit heeft geresulteerd in een uitgebreide accommodatie die de beschikking heeft over verschillende banen voor verschillende afstanden. Onze leden kunnen dus veel verschillende disciplines beoefenen met een grote verscheidenheid aan wapens.

 

Op deze pagina's leest u de mogelijkheden die Willem Tell haar schutters biedt en de eisen die het bestuur stelt ten aanzien van het gebruik en de aanschaf van vuurwapens om de leden op een veilige en verantwoordde wijze de sport te laten beoefenen.

 

Afstanden


In de accommodatie zijn de volgende banen ondergebracht
:

  • 15 tien- en twaalf meter banen (indoor)
 
Deze banen zijn geschikt voor het schieten met luchtgeweer en -pistool, klein kaliber karabijn en klein kaliber pistool.
  Door een eenvoudige ingreep kunnen deze banen worden veranderd in banen met een afstand van 12 meter, waarop kan worden geschoten met klein kaliber geweer.
 
  • 12 vijfentwintig- en vijftig meter banen (outdoor)
  Deze banen zijn geschikt voor het schieten met klein kaliber geweer (liggend, staand en knielend) en historisch wapen (m.u.v. hagelpatronen) op 50 meter.
  Deze banen zijn voorzien van een stop op de 25 meter, zodat tevens met pistool en revolver kan worden geschoten. Op de 25 meter banen mag ook met historisch wapen (handvuurwapens) worden geschoten tot een kaliber van .45.
 
  • 2 honderd meter banen (outdoor)
 

Deze banen zijn eenvoudig qua uitvoering (bijv. geen elektrisch schijftransport). Op deze banen mag uitsluitend met geweer worden geschoten voor zover deze wapens zijn toegestaan binnen KNSA-disciplines.
Vuistvuurwapens zijn op deze banen niet toegestaan.